διαφημιστείτε στο oraiokastro-city.gr

κατηγορίες του oraiokastro-city.gr

2/20/2014

Μετά τα mall των μεγάλων, έρχονται τα open mall των μικρών εμπόρων.

Έρχονται τα open mall και στον Ν. Θεσσαλονίκης. Τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα των γειτονιών!


Μετά τα mall των μεγάλων, έρχονται τα open mall των μικρών εμπόρων.

Μεταξύ των πέντε πόλεων που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, κονδύλι 1,2 εκατ. ευρώ από κοινοτικό πρόγραμμα αναμένεται να προκηρύξει στο τέλος του μήνα η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό να δοθεί κίνητρο για τη δημιουργία μικρών ανοικτών εμπορικών κέντρων σε γειτονιές πόλεων (open malls).
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό, η δράση αυτή αφορά πέντε εμπορικούς συλλόγους: της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και της Λάρισας.
Όπως σημειώνει το «Έθνος», τα open malls είναι η απάντηση των εμπορικών συλλόγων στους μεγάλους του εμπορίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον οδηγό που έχει ετοιμάσει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αποτελούν τα εξής:
Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα συμβληθούν με τους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους να είναι τουλάχιστον 50.
Ο οριοθετημένος χώρος του «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) η συνολική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1Km2.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εμπορικοί σύλλογοι θα χρηματοδοτηθούν ώστε στα ανοικτά εμπορικά κέντρα να αναπτύξουν:
Ενέργειες χωροθέτησης και χαρτογράφησης των εμπορικών κέντρων σε συνδυασμό με τη δημιουργία σχετικών υποδομών.
Οργανωμένες ενέργειες μάρκετινγκ, π.χ. ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή (loyalty schemes) με πόντους αγορών ή και εκπτώσεις (στην οποία θα συμμετέχουν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, επιχειρήσεις στάθμευσης, παιδότοποι κ.λπ.).
Οργανωμένη και συστηματική προώθηση, προβολή ή επικοινωνία των επιχειρήσεων της εμπορικής περιοχής που συμμετέχουν στη δράση. Δραστηριότητες που συνδυάζουν το αγοραστικό όφελος με την ψυχαγωγία, με πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (π.χ. street events, social events).
Ως  Δημοτικός Τοπικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου, υποστηρίζω αυτή την ενέργεια , καθώς θεωρώ ότι ο Δήμος μας διαθέτει τα εχέγγυα για να ανθοφορήσει μία τέτοια προσπάθεια. Επιπλέον, οφείλει ο Δήμος Ωραιοκάστρου να βοηθήσει και να υποστηρίξει τη δημιουργία ενδο-συγκοινωνίας που να συνδέει τις τοπικές αγορές των τριών κοινοτήτων (Ωραιόκαστρο-Καλλιθέα-Μυγδονία) του Δήμου Ωραιοκάστρου, εξυπηρετώντας τους πολίτες και υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους εμπόρους του δήμου μας.
Παράλληλα ευελπιστώ και στην ευαισθητοποίηση του Δήμου να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε σε συνεργασία με τον Σύλλογο εμπόρων να προβεί στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος